TOP

Eerste impressie Kleine Fabriek

Kleine Fabriek had op de eerste beursdag, zondag 19 januari, niet te klagen over aanloop. Hoewel grote modische verrassingen uitbleven, spotte Bengels een aantal mooie pareltjes om te onthouden!

Bezoekers werden deze editie van Kleine Fabriek getrakteerd op de nieuwste collecties die tijdens een uitbundige modeparade werden gepresenteerd én op een flinke informatieboost. De hele dag door gaven diverse experts inkopers waardevolle kennis en tips mee.

Skills

Trendwatcher Lieke Lamb doceerde over actuele- en toekomstige trends. Tot haar verbazing was een groot deel van haar toehoorders niet op de hoogte van social mediatrends als Instagram en Pinterest. “Wat essentiële kanalen zijn in deze tijd. Het is belangrijk te weten wat er speelt en ook waar de jongerendoelgroep zich mee bezighoudt.” Zo deelde Peter van Woensel Kooy, marketingspecialist en journalist bij Marketing Tribune, trendy termen als skills (knap, cool) en föhnen (relaxen).

Gewoon goed

Heel vernieuwend is het modebeeld voor het najaar 2014-2015 niet. Daar waren zowel bezoekers als exposanten het over eens. Niet dat dit erg hoeft te zijn. “Het lijkt wel of iedereen kiest voor de vertrouwde merken met service die gewoon goed is”, zegt Maurice Jonkers, accountmanager bij Muchachomalo. “Dat zie je in de food en beveragemarkt heel sterk, maar ook in de modebranche. Kijk maar hoe druk merken als Petrol Industries en Retour het hebben. Het harde werken betaald zich nu uit.”

Selvedge jeans

Natuurlijk sprongen er ook deze editie een aantal merken er in het bijzonder uit. Zoals Oyuki Denim van Amfi-docent Guido Kerssens, dat voor het eerst aan het grote publiek werd gepresenteerd. Japanse oranje selvedge jeans met aandacht voor detail, in de maten 140 tot en met 158 en per 12 stuks (40 euro inkoop) verkrijgbaar. Een must voor elke denimliefhebber. Voor wie het gemist heeft: Oyuki Denim is ook te zien op de Modefabriek volgende week. Een nieuw, stoer jongensmerk is het Amsterdamse Moker. Een compacte collectie kleding waarin kinderen kunnen rausen, maar ook naar oma kunnen. Over oma’s gesproken: de truien, shawls en mutsen worden door hen handgebreid.